| | | | |

TIPS KURUS DENGAN CEPAT MENJELANG RAYA

 TIPS KURUS DENGAN CEPAT

KURUS DENGAN CEPAT

 

Raya dah dekat nih.  Boleh kekurus sebelum raya !  Selalu ikut petua kurus tetapi kelihatan tidak begitu berkesan?  Apa kata anda cuba tips kurus dengan cepat yang akan mama kongsikan di bawah ini.

Diet Sihat:

Diet yang sihat menitikberatkan jumlah dan jenis nutrien yang diambil. Menu diet sihat perlu mengurangkan kabohidrat dan lebihkan pengambilan protein. Makan makanan sebenar, elakan makanan yang diproses . Kurangkan juga pengambilan  kalori berlebihan.

Puasa:

Puasa merupakan satu amalan wajib bagi umat Islam. Selain dari menunaikan kewajipan fardhu , ia juga  melatih umatnya untuk menjaga kesihatan . Puasa umat Islam di bulan Ramadhon mampu menurunkan berat badan , betul ke!  Sudah pasti , kerana apa ?

Biasanya puasa di bulan Ramadhon di lengkapi dengan solat Tarawikh. So disini  pekej lengkap untuk menjadi kurus.

Intermittent Fasting:

Satu kaedah menurunkan berat badan dengan cara mengatur masa makan  kita . Ada beberapa PLAN IF  yang boleh kita cuba ikut kesesuaian. Ada yang santai untuk yang baru nak mula dan ada yang heavy. Boleh pilih !

Senaman Kardio:

Senaman kardio merujuk kepada aktiviti senaman yang melibatkan jantung dan membuatkan jantung anda berdegup dengan laju.

Bagaimana senaman kardio bantu anda kurus dengan cepat?

Senaman kardio memberikan kesan positif kepada seluruh tubuh badan anda terutamanya jantung. Ini kerana senaman kardio akan membuatkan jantung anda menjadi lebih kuat, mengepam darah ke seluruh badan dengan lebih efisien, dan tidak mudah mengah apabila melakukan aktiviti yang memerlukan tahap kecergasan yang tinggi.

Apabila jantung anda mengepam darah ke seluruh badan dengan lebih cekap, secara automatik badan anda akan menjadi lebih sihat kerana lebih banyak oksigen akan sampai ke seluruh tubuh badan anda lalu menggalakkan proses pembakaran lemak supaya anda cepat kurus.

Antara jenis-jenis senaman kardio yang biasa diamalkan ialah:

Zumba:

kurus dengan cepat

Berzumba merupakan senaman kardio yang paling in trend pada masa ini. Ianya bukan sahaja membantu anda kurus dengan cepat malas ia juga sangat menyeronokkan.

Berbasikal

kurus dengan cepat

Aktiviti berbasikal juga merupakan senaman kardio yang sangat membantu anda untuk kurus dengan cepat. Untuk aktiviti berbasikal, ada dua pilihan untuk anda iaitu indoor atau outdoor.

Berenang:

kurus dengan cepat

Tahukah anda, aktiviti berenang membakar sangat banyak kalori. Kalau anda ada akses ke kolam renang, mama cadangkan anda supaya berenang sekerap yang mungkin. Berenang bukan sahaja menghilangkan berat badan malah mencantikkan tubuh badan anda. Siapa yang taknak, kan?

Jogging:

kurus dengan cepat

Berjoging merupakan satu lagi senaman kardio yang popular untuk kurus dengan cepat. Mama syorkan, anda laburkan sedikit duit untuk membeli jam yang mempunyai fungsi mengesan jarak anda berjoging dan berapa banyak kalori yang dah berjaya anda bakar. Ianya akan motivasi kepada anda untuk terus bersemangat untuk berjoging.

Supplement Shaklee:

Untuk mengekalkan berat badan ideal yang telah dicapai dalam proses mengecilkan badan, perlu didiguabungkan dengan supplement. Tapi pastikan supplement yang selamat,berkesan dan semula jadi.

Supplement Shaklee  adalah yang terbaik, selamat ,berkesan dan semula jadi,  “scientifically Proven”.

kurus dengan cepat

  1.  CINCH
  2. OMEGA GUARD
  3. LECITHINE
  4. HERBLAX
  5. VIVIX

Dengan pengambilan set kurus shaklee yang betul caranya dan konsisten , mama yakin berat badan anda akan cun dan kebaboom di Hari Raya nanti.

Maklumat detail  mengenai produk dan cara pengambilanya boleh baca  DISINI

Boleh  juga dapatkan cara-cara yang lain untuk KURUS DENGAN CEPAT disini.

 

Untuk info lanjut produk atau Bisness , klik jer WHATSAPP NI !

Jangan lupa mama akan consult anda secara percuma  !

Juga follow mama di:

FB  :  https://www.facebook.com/zainab.saleh.188

FB page: https://www.facebook.com/vitamincantikanda

IG  : https://www.instagram.com/vitamincantik_anda

TIKTOK:  https://tiktok.com/@mamazai5164

#blogmegashaklee
#shakleethrive2023
#shakleetriumph2023
#pengedarshakleebandartasikputeri

PENAFIAN :
Semua penulisan tentang produk dan testimoni yang dikongsi di blog ini bukan bertujuan untuk merawat dan menyembuhkan penyakit. Sebarang masalah kesihatan mestilah diajukan kepada pakar perubatan yang diiktiraf.

Similar Posts

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *