Ulasan dan Maklum Balas Projek Blog Mega Shaklee 1.0.

PENGENALAN.

Projek Blog Mega Shaklee 1.0 di anjurkan oleh Master Norita dan master Salwa sebagai moderater. Ianya  mengandungi dua  entry yang menggunakan tema yang berbeza , tapi masih ada kaitan  iaitu  Intermittent Fasting  dan Set Kurus Shaklee , yang di jalankan selama 2 minggu. Ianya di laksanakan secara  duo iaitu “Group of two” .

Untuk entry pertama kami di beri partner, sebelum memulakan projek. Oleh kerana berlaku beberapa kekeliruan yang mengganggu kelicinan projek ,strategi baru diaplikasikan dalam entry kedua. Dalam entry kedua ,bagi melicinkan perjalanan projek , partner di beri setelah entry di siapkan.

ULASAN PROJEK BLOG MEGA SHAKLEE 1.0

Tujuan projek ini dilaksanakan adalah untuk membantu blogger-blogger bangkit aktif semula disamping aktif juga dalam  medsos-medsos yang lain.

Projek ini menggunakan konsep key word yang sedang menjadi carian ramai  bagi menghasilkan gelombang ATAU “WAVE”  untuk memancing perhatian robot  google.

Kaedah atau metodologi yang diguna pakai dalam projek kali ini kaedah “Internal dan Outbound Link”  antara entry peserta. Inilah yang akan menghasilkan gelombang atau wave itu.

Key word pertama   intermittent fasting  merupakan key word  untuk  entry  pertama dalam projek Blog Mega Shaklee 1.0  ini. Setiap peserta di wajibkan  membicarakan  isi  yang berbeza dengan tema yang sama iaitu Intermittent Fasting.  Oleh itu dalam waktu yang sama , topik  Intermittent Fasting  dapat di huraikan secara menyeluruh . Dengan ini semua maklumat ada dalam intermittent fasting dapat di perolehi melalui projek ini.

Key word kedua  yang di gunapakai  dalam projek ini  adalah  Set Kurus Shaklee . Set Kurus Shaklee juga  merupakan key word   yang juga menjadi  carian ramai.masa kini.

 

HASIL PROJEK

Hasilnya .. wau .. ada entry yang dah ada dalam page pertama google. Alhamdulillah ..!

Semua peserta dapat menyiapkan task yang di berikan mengikut ketetapan masa yang diperuntukkan.

 

MAKLUM BALAS PESERTA PROJEK

Rata -rata   peserta projek meluahkan rasa teruja  untuk meneruskan ke peringkat yang lebih mencabar .

Ada 3 katogeri peserta projek:

Katogeri Pertama:  Kumpulan blogger hebat yang memang aktif dalam blog.

Katogeri Kedua : Kumpulan blogger yang tidak aktif,blog bersawang ( macam saya),

Katogeri ketiga : Kumpulan newbies.

Kumpulan pertama merasakan projek ini merupakan aktiviti tambahan bagi memeriahkan  exitement  kepada semua peserta projek. Manakala bagi kumpulan kedua pula,  projek ini merupakan satu titik tolak yang penting  bagi mereka untuk aktif semula . Ini kerana aktiviti yang dilakukan secara berkumpulan lebih berjaya kerana saling memotivasikan antara satu sama lain.

Berbeza dengan newbies, mereka lebih kepada nak belajar sesuatu yang baru . Jadi projek ini sangant penting bagi mereka untuk memulakan langkah pertama dalam dunia blogger.

Ketiga-tiga kumpulan ini pun menyatakan  keterujaan mereka untuk terus ke projek seterusnya iaitu Projek Blog Mega Shaklee 2.0, yang pastinya lebih mencabar..

 

 

Your trusted SID,

https://www.wasap.my/60192523868

https://www.facebook.com/zainab.saleh.188?mibextid=ZbWKwL

 

#blogmegashaklee

#shakleethrive2023

#shakleetriumph2023

 

 

 

 

 

 

 

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *