| | |

VITAMIN KULIT CANTIK HARGA RAHMAH

Vitamin Kulit Cantik

Kulit adalah organ manusia yang paling besar. Untuk mempunyai kulit yang sihat dan glowing , perlu di beri penjagaan dalaman dan luaran yang semmpurna. So , entry kali ini kita cerita pasal penjagaan dalaman kulit iaitu VITAMIN KULIT CANTIK shaklee. Vitamin Kulit yang dimaksudkan adalah (i) ESP dan (ii)  Vitamin C Shaklee .

 

vitamin kulit cantik

 

ESP

Apa itu ESP ?

ESP adalah minuman soya  berprotein tinggi ,berperisa vanilla , berasaskan sumber protein tumbuhan yang berkualiti tinggi . Protein Soya yang ada di dalam ESP mengandungi “Isoflavine”  untuk menghalang proses degrasi kolagen. Ia juga membantu mengurangkan pigmentasi agar kulit sentiasa cantik dan cerah .

vitamin kulit cantik

Protein Tumbuhan Yang Lengkap:

Protein soya juga  merupakan satu satunya protein tumbuhan yang lengkap   membekalkan 9 asid amino penting yang diperlukan oleh tubuh untuk kesihatan dan kecantikan kulit. Bahan asas untuk membina sel adalah protein . Sel kulit akan  mati dalam tempoh 28 hari. Jadi sel kulit perlu diganti dengan sel yang baharu. Makanya pengambilan ESP dapat mengatasi masalah yang berkaitan dengan sel , termasuklah sel kulit , untuk mendapat kulit yang sihat dan cantik . Jadinya ESP kita kelaskan sebagai VITAMIN KULIT .,

Mengandungi 5 vitamin B utama iaitu:

Vitamin B1 (Thiamine) :  Thiamine berfungsi sebagai pemangkin kepada enzim untuk bekerja dengan lebih efision. Ia juga dikenali sebagai vitamin-anti-stress . Dengan kata lain , ia dapat mengurangkan risiko kita mendapat masalah kulit akibat stress . Pernah dengar kan , ” bila stress jer, jerawat naik”.

Vitamin B2 (Rivoflavin):  Rivoflavin berfungsi  mengekalkan paras kolagen dalam kulit  pada kadar yang optimum. Umum mengetahui , bila umur kita meningkat 25 tahun, pengurangan paras kolagen mula berlaku setiap tahun. Pengambilan Rivoflavin dalam ESP secara konsisten dapat mengekalkan paras kolagen di tahap optimum.

Vitamin B3 (Niacine) :  Niacine merupakan vitamin B3 yang larut air yang membantu mengecilkan liang pori, so akan menjadikan tektur kulit yang halus. Tona kulit kulit akan jadi sekata, atasi kulit kusam dan kulit yang lembab.

Vitamin B6 (Pyrodoxine) : Pyrodoxine penting untuk memastikan vitamin B yang lain dapat berfungsi pada tahap optimum. Ia juga sangat membantu kemunculan jerawat ketika haid pada wanita. ESP dapat membantu.

Maka tak hairanlah kalau ESP dikenali sebagai  “Vitamin Kulit”.

VITAMIN C

Vitamin C adalah sejenis vitamin yang larut air, dimana ia tidak disimpan didalam badan. Ia juga tidak dapat dihasilkan oleh badan kita, perlu dismbil  dari makanan .  Mempunyai banyak manfaat kepada badan. Tapi kali ini  kita fokus kepada peranan vitamin C pada kesihatan kulit.

vitamin kulit cantik

Ianya    merangsang pembentukan  kolagen dalam badan .Kolagen adalah  sebatian  asas bagi sel dan otot  , termasuklah  sel-sel pada kulit. maknanya  juga membantu  membina sel-sel baru yang sihat , so ia  mampu melambatkan proses kedutan dan menghalang otot menjadi lembik . Pengambilan vitamin C yang konsisten  dapat menghasilkan kulit tegang dan  cerah  serta awet muda .

 

SET PROMO

 

SET VITAMIN KULIT

SET VITAMIN KULIT

 

 

 

#blogmegashaklee
#shakleethrive2023
#shakleetriumph2023
#pengedarshakleebandartasikputeri

 

Jangan lupa .. nak dapatkan produk diatas , atau nak joint bisness shaklee , klik jer  WHATSAPP  ni !

Anda juga boleh follow saya disini :

FB  : https://www.facebook.com/zainab.saleh.188

Fb Page: https://www.facebook.com/vitamincantikanda

IG : https://www.instagram.com/vitamincantik_anda

Tiktok:  https://www.tiktok.com/@mamazai5164

 

PENAFIAN :
Semua penulisan tentang produk dan testimoni yang dikongsi di blog ini bukan bertujuan untuk merawat dan menyembuhkan penyakit. Sebarang masalah kesihatan mestilah diajukan kepada pakar perubatan yang diiktiraf.

 

 

Similar Posts

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *