| | |

HARI RAYA DENGAN SHAKLEE UNTUK PESAKIT DIEBETES ELAK POTONG KAKI

HARI RAYA DENGAN SHAKLEE UNTUK PESAKIT DIABETES

Bila kita sebut pesakit diabetes , ia sinonim dengan potong kaki, betul ke?. Ngeri kan! Tapi itulah hakikatnya jika tidak dirawat dengan betul. Ia berkait rapat dengan pemakanan juga .

Bila tiba hari raya,  atau nama lain Hari Makan Sedunia , disini timbulnya  delima  bagi pesakit diabetes, sama ada nak makan segala juadah yang beraneka  atau tidak makan.

Alhamdulillah ada solusi  untuk mereka. Ada sinar baru di mana mereka boleh ber HARI RAYA DENGAN SHAKLEE  dengan tenang dan gembira.

hari raya dengan shaklee

Jom kita lihat apa yang shaklee sediakan untuk mereka.  Pertama ada set khas untuk pesakit diabetes , kedua cara pengambilan  supplements yang betul, serta  Pengambilan Menu Sihat.

 

SET DIABETES:

 

HARI RAYA DENGAN SHAKLEE

ESP:

Mempunyai index glisemik yang redan, iaitu 39, sangat penting untuk bantu kawal paras insuli dalam darah. Mengenyangkan dan boleh bantu kawal selera makan, dan beri tenaga.

B COMPLEX:

Membantu sel bekerja secara optimum dan menggalakan metabolisma gula ( Gula di tukar kepada tenaga ) yang bverlaku dalam sel.

GLA:

GLA sejenis hormon yang menghalang berlakunya komplikasi kencing manis . Ia juga dapat merendahkan gula dalam darah, meringankan rasa kebas   dan kesakitan yang disebabkan kandungan gula yang tinggi dalam darah.

ZINK:

Zink membantu  dalam pengeluaran insulin, di mana insulin berfungsi mengawal diabetes. Juga membantu luka sembuh dengan cepat.

VITALEA:

Sejenis multi-vitamin yang mengandungi 28 mineral penting untuk tubuh. Bantu meolegakan simptom simptom diabetes seperti kebas-kebas, rabun , keletihan serta memberi tenaga .

VIVIX:

Membantu memperbaiki sel-sel manusia sehingga ke peringkat DNA . Membantu menghilangkan inflamasi dan juga penghasilan tenaga.  Dengan pengambilan set Diabetes ini secara konsisten dan dengan cara yang betul, insyaAllah penyakit diabetes dapat dikawal sepenuhnya.

 

TESTIMONI:

TESSTIMONI

TESTIMONI

hARI rAYA dENGAN sHAKLEE

 

Jangan segan-segan untuk klik  WHATSAPP ini untuk dapatkan set ini serta untuk konsultansi percuma dari mama, ATAU jika nak berbisnes , okey ..!

Jangan lupa  follow mama di :

FB  :  https://www.facebook.com/zainab.saleh.188

FB page: https://www.facebook.com/vitamincantikanda

IG  : https://www.instagram.com/vitamincantik_anda

TIKTOK:  https://tiktok.com/@mamazai5164

 

#blogmegashaklee
#shakleethrive2023
#shakleetriumph2023
#pengedarshakleebandartasikputeri

PENAFIAN :
Semua penulisan tentang produk dan testimoni yang dikongsi di blog ini bukan bertujuan untuk merawat dan menyembuhkan penyakit. Sebarang masalah kesihatan mestilah diajukan kepada pakar perubatan yang diiktiraf.

 

 

 

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *