| | |

VITAMIN C SHAKLEE SESUAI UNTUK UMUR BERAPA.

VITAMIN C SHAKLEE SESUAI UNTUK UMUR BERAPA.

 

VITAMIN C SHAKLEE

 

Vitamin C adalah vitamin penting yang larut air dan mempunyai pelbagai fungsi kepada tubuh, dengan fungsi utama sebagai antioksida yang baik. Ia juga memainkan peranan yang penting untuk menggalakkan kesihatan gigi, gusi, tulang dan secara umumnya, semua yang membentuk tubuh anda.  VITAMIN C  SHAKLEE   atau Vitamin C adalah essential vitamin , kerana ia tidak dihasilkan oleh badan . Oleh itu kita perlu menambah vitamin penting ini melalui diet atau supplement.

Vitamin C dianggap sebagai vitamin yang serba boleh kerana mempunyai pelbagai manfaat yang mengagumkan. Disini terdapat beberapa persoalan tentang Vitamin C:

Adakah perlu mengambil dos yang tinggi pada satu masa, atau mengambil dos yang kecil sepanjang hari ?.

Walaupun anda mengambil kuantiti vitamin C yang tinggi, badan anda hanya boleh menyerap apa yang diperlukan dan membuangnya jika berlebihan.So apa pilihan yang kita ada ?

Berapa banyak vitamin C perlu di ambil setiap hari ?

Kajian yang dijalankan oleh Institut Perubatan (IOM) menunjukkan bahawa pengambilan vitamin C yang tinggi mempunyai risiko ketoksikan yang rendah dan kesan buruk telah dilaporkan apabila penggunaan harian adalah 3000mg/hari. Kementerian Kesihatan Malaysia telah menggariskan pengambilan vitamin C maksimum kepada 2000mg/hari.

Saya mengambil makanan sihat setiap hari seperti buah-buahan dan sayuran ? Perlukah saya mengambil  supplement vitamin C ?

Kandungan vitamin C dalam buahan dan sayuran mungkin berbeza-beza, terutamanya selepas membasuh, memotong dan memasak. Untuk mendapatkan 500mg vitamin C, anda perlu makan buah oren sebanyak 7.5 biji, 6 cawan brokoli atau 119 batang lobak merah. Adalah mustahil untuk mencapainya dalam diet harian, kerana kos yang tinggi.

Saya mempunyai gastrik . Saya dengar pengidap gastrik tidak digalakkan mengambil supplement  vitamin C !

Ini adalah  tanggapan kurang tepat. Terdapat pelbagai sumber suplemen vitamin C yang diperbuat daripada bahan-bahan yang tidak akan memudaratkan pesakit gastrik. Pilih vitamin C yang diekstrak dari jagung yang lembut serta sensitif pada perut.

Bolehkah Vitamin C mencegah Selsema ?

Vitamin C boleh didapati dengan banyak dalam sel darah putih – salah satu daripada sel imun kita.  Antara peranannya adalah untuk menyokong dan merangsang perlindungan imun. Kajian menunjukkan bahawa orang yang mengambil suplemen vitamin C secara berkala mengalami tempoh selesema yang lebih pendek dengan simptom yang lebih ringan. Bagaimanapun, kemungkinan untuk ia mencegah anda daripada mendapat selesema adalah rendah2,3. Oleh kerana vitamin C selamat diambil setiap hari dalam jangka masa panjang, ada baiknya anda memulakan pengambilan vitamin C minimum 500mg setiap hari untuk merangsang perlindungan imun anda.

Adakah Perokok Memerlukan Lebih Vitamin C ?

Ya. Perokok menggunakan vitamin C di dalam badannya pada kadar yang lebih cepat, berbanding dengan bukan perokok. Satu kajian mendapati bahawa perokok mempunyai tahap vitamin C yang sangat rendah di dalam badan mereka , manakala kajian lain pula mendapati individu yang mengalami kekurangan vitamin C berisiko tinggi untuk mendapat jangkitan paru-paru1. Oleh itu, suplemen vitamin C sangat disarankan kepada perokok dan mereka yang tinggal bersama perokok.

 

VITAMIN C SHAKLEE

Vitamin C Shaklee ada solusi untuk persoalan di atas .

Pilihan yang ada  dengan  mengambil vitamin C Sustained Release Shaklee ,  melalui Sustained Release System dimana 100mg vitamin C dilepaskan setiap jam, sepanjang lima jam bagi memastikan penyerapan maksimum pada badan dan tiada pembaziran berlaku disini.

Warga emas dan mereka yang merasa tidak sihat mungkin memerlukan rangsangan tambahan vitamin C bagi perlindungan tambahan.

Vitamin C Shaklee di perbuat daripada extract jagung yang lembut pada perut. Ini adalah solusi kepada pesakit gastrik untuk mengambilnya.

Vitamin C Shaklee adalah untuk dewasa sahaja , Setiap tablet mengandungi 500 mg vit.C . Saranan penggunaan adalah satu biji sehari ,di ambil selepas makan, ( bergantung pada keadaan kesihatan) . Namun begitu bagi kanak-kanak yang

Pm mama DISINI  untuk keterangan lanjut.

Mamazai SID 1212672
No tel: 0192523868
Your trusted Shaklee Independent Distributor
Shaklee Business Leader,
Shaklee BTP Rawang

Follow mama disini:

#blogmegashaklee
#shakleethrive2023
#shakleetriumph2023
#pengedarshakleebandartasikputeri

PENAFIAN :
Semua penulisan tentang produk dan testimoni yang dikongsi di blog ini bukan bertujuan untuk merawat dan menyembuhkan penyakit. Sebarang masalah kesihatan mestilah diajukan kepada pakar perubatan yang diiktiraf

 

 

 

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *