4 Kebaikkan Asid Lemak OMEGA-3.

Asid Lemak OMEGA-3.

Apa kebaikkan Asid Lemak Omega 3 kepada kita?Asid Lemak Omega 3  ,  adalah salah satu lemak sihat yang  terbaik yang mesti ada dalam diet kita .

Badan kita memerlukan  lemak yang sihat tu,   untuk mengekalkan kesihatan diri yang optimum.Ia juga  adalah asid lemak tak tepu yang paling sihat yang di perlukan oleh tubuh kita untuk pelbagai fungsi .

Antara fungsi utama Asid Lemak Omega 3 adalah untuk bantu sel membrane dalam pengambilan nutrien kedalam  dan keluar sel atau     ” Nutrient Intake ” berlaku dengan sempurna . Dengan itu  sel akan berfungsi dengan  optimum dan efision.

Ianya  juga merupakan asid lemak yang tak boleh dihasilkan oleh tubuh malainkan dari makanan atau supplemen atau di kenali sebagai  ” essential fatty acid” . Ianya kaya dengan EPA dann DHA yang amat perlu untuk badan kita berfungsi dengan efission.

kebaikkan Asid Lemak Omega-3 . Jom  baca ..

Tahukah anda   Jantung anda  berdegup lebih  daripada 60  denyutan seminit.

Pertama : Omega-3 Menyayangi  Jantung Anda  !

Sesetengah orang mungkin mempunyai kadar denyutan jantung yang lebih tinggi, Ini  menjadikan mereka berisiko  tinggi untuk  mengalami kematian akibat organ jantung secara  tiba-tiba.

Walau bagaimanapun, penyelidik membuktikan  bahawa suplemen harian minyak ikan omega-3  dapat membantu  mengekalkan kadar jantung yang sihat bagi mereka yang mempunyai kadar denyutan jantung yang lebih tinggi, dan mengurangkan risiko kematian jantung secara  tiba-tiba.

Ia juga membantu mengurangkan  tahap trigliserida, yang merupakan salah satu punca yang menyebabkan serangan jantung dan stroke.

 

Kedua :  Omega-3 Menyayangi  Sendi Anda

Apabila tulang rawan yang mengalas tulang anda pada  sendi mula menipis, anda akan mengalami kekejangan  sendi, kurang dalam pergerakan sendi, dan sakit sendi   dengan ketidakselesaan di kawasan yang terjejas.

Asid Lemak Omega-3 berfungsi untuk mengurangkan keradangan  yang menyebabkan kesakitan, memperlambat  perkembangan kesakitan sendi dan bertindak sebagai pelincir untuk anda  bergerak bebas dan tidak sakit  .

Ketiga :  Omega-3 Menyayangi  Minda Anda.

Otak adalah organ yang paling penting dalam tubuh  kerana ia membantu kita melakukan tugas harian.
Penyelidik mendapati bahawa otak yang kaya dengan  omega-3 dapat mengurangkan risiko penyakit Alzheimer  dan kerosakan saraf otak.

Akibatnya, anda mempunyai  ingatan yang lebih bagus, keupayaan pembelajaran  yang lebih baik, daya fokus yang lebih tinggi  dan mood yang lebih baik. .

 

Keempat:   Omega-3 Menyayangi Bayi Anda

Asid Lemak Omega-3 adalah komponen utama dalam perkembangan otak dan mata bayi. Ia amat penting sepanjang kehamilan dan semasa zaman kanak-kanak.
Ia juga menyokong perkembangan  penglihatan yang sihat dan menggalakkan tidur yang lebih lena .

 

 

 

UNTUK KHIDMAT RUNDINGAN PERCUMA ,

HUBUNGI MAMAZAI
( ID: 1212672)

Https://www.wasap.my/60192523868

E-mail : zainabintisaleh@gmail.com
Page : vitamincantikanda
FB : zainab saleh
IG : vitamincantik_anda

DAFTAR AHLI UNTUK HARGA ISTIMEWA !

KLIK DIBAWAH :

https://www.shaklee.com.my/joinnow?sid=1212672

 

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *