| | |

APAKAH KEPENTINGAN VITAMIN C SHAKLEE KEPADA BADAN KITA ?

KEPENTINGAN VITAMIN C SHAKLEE

Vitamin  C  merupakan satu daripada nutrients yang penting bagi mengekalkan tahap kesihatan tubuh yang optimum. Apakah istimewaan  VITAMIN C SHAKLEE , jika dibandingkan  dengan jenama yang lain ?

Untuk pengetahuan anda, vitamin C merupakan vitamin larut air dan tak dapat dihasilkan oleh tubuh , jadi ia perlu diambil dari sumber makanan  sahaja. Ia juga tidak dapat disimpan di dalam badan dalam jangka waktu yang lama . Vitamin C yang  di keluarkan oleh  Shaklee mempunyai keunikkanya yang tersendiri  iaitu ia bersifat “Sustained Release” . Maksudnya ia melepaskan  hanya 100 mg vit. C bagi setiap jam . Jadi  ia dapat di manfaatkan oleh tubuh sepenuhnya tanpa pembaziran.Itulah  yang menyebabkan  ia diminati ramai.

 

vitamin C shaklee

 

APA  PULAK KEISTIMEWAANNYA ..!

# Dihasilkan dari ekstrak jagung  :  Jadi ia amat sesuai untuk semua golongan termasuk individu yang mempunyai perut yang sensitif dan  mesra  pengidap gastrik.

# Menggunakan teknologi *Sustained Released*, iaitu pelepasan secara berperingkat:  Ini bermaksud ia di lepaskan sedikit demi sedikit supaya badan kita mendapat manfaat yang sepenuhnya dari nutrient ini dan tidak berlaku pembziran wang jika diambil berlebihan.

# Mempunyai  120 mg  *BIOFLAVONOID* :   Bioflavonoid  adalah antioksidan yang hanya terdapat dalam tumbuhan dan buah sitrus.  Mereka bekerja secara gabungan dengan vitamin C untuk meningkatkan penyerapan dan penggunaannya. Sebagai contoh, anda boleh menjumpai bioflavonoid dalam pulpa dan sabut putih yang terdapat di tengah buah sitrus. Ada yang berasa pahit dan kenyal dan biasanya ia dibuang. Di Shaklee, kami menggunakan bioflavonoid daripada buah sitrus, memberi anda kebaikan menyeluruh yang terdapat dalam setiap tablet yang mudah ini.

# Harganya murah : 

# Fakta Nutrisi :

JOM LIHAT MANFAATNYA  ! :

Vitamin C sangat penting untuk kesihatan menyeluruh yang baik dan menyumbang kepada fungsi sistem imun yang sihat. Antara kebaikan Vitamin C untuk kesihatan adalah seperti berikut:-

 • Membantu tingkatkan sistem imune badan .
 • Membantu membina sel darah merah yang lebih sihat untuk bantu penyerapan zat besi dan bantu sel darah putih menentang jangkitan bakteria dan kuman.
 • Mengurangkan risiko penyakit insomnia.
 • Memberi tenaga dan mengurangkan risiko badan letih dan lesu.
 • Membantu mengatasi masalah resdung. (Boleh diambil bersama Alfalfa untuk kesan lebih baik).
 • Membantu mengurangkan pengoksidaan di saluran darah. Jadi, dapat bantu mengekalkan paras kolestrol dan tekanan darah yang lebih sihat.
 • Mengurangkan risiko penyakit buta akibat katarak.
 • Membantu menurunkan paras asid urik. Bagus untuk yang ada masalah gout.
 • Menghasilkan bahan pemancar saraf  (neurotransmitter).
 • Membantu mengurangkan risiko penyakit batu karang pundi hempedu.
 • Membantu mengurangkan stress dan masalah berkaitan sakit mental.

 

Garis panduan jika memilih Vitamn C:

 

Semua kriteria di atas ada dalam  *Sustained Release Vitamin C Shaklee*.

 

Nak tahu lebih lanjut berkenaan vitamin C shaklee , jangan segan .. jangan malu , klik jer number kat bawah ! Anda akan dapat semua info yang anda kehendaki. insyAllah, dan jangan lupa anda berhak mendapat free consultation dari saya ..

Mamazai SID 1212672
No tel: 0192523868
Your trusted Shaklee Independent Distributor
Shaklee Business Leader,
Shaklee BTP Rawang

 

Follow saya di sini… :

 

PENAFIAN :
Semua penulisan tentang produk dan testimoni yang dikongsi di blog ini bukan bertujuan untuk merawat dan menyembuhkan penyakit. Sebarang masalah kesihatan mestilah diajukan kepada pakar perubatan yang diiktiraf.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *