| |

3 TIPS BISNES ONLINE YANG PERLU ANDA TAHU

TIPS BISNES ONLINE

3 TIPS BISNES ONLINE YANG PERLU ANDA TAHU

Zaman sekarang  penuh dengan cabaran kehidupan dari pelbagai sudut. Paling ketara dari sudut kewangan. Betul kan ! Justeru setiap individu amat ghairah ingin menceburi bidang perniagaan sebagai sumber kewangan tambahan atau sumber utama. Bidang perniagaan yang popular sekarang adalah bisnes online.  Mari mama share  3 TIPS BISNES ONLINE  yang perlu anda tahu sebelum memulakanya.

# Tip Pertama:  Cari “circle” atau kumpulan yang Positif.

Pepatah melayu ada menyatakan “Sebab nila setitik rosak susu sebelanga”. Begitu jugalah dengan sifat manusia mudah terpengaruh dengan persekitaran. So,  Untuk berjaya dalam cita-cita , anda perlu berada dalm kelompok yang juga mempunyai cita-cita atau impian. Pilih circle yang selari dengan impian dan cita-cita anda.

# Tips Kedua:  Keluar Dari Zon Biasa.

“Sila Keluar Dari Comfort Zone anda !” Jka anda terus berada dalam zon selesa anda, anda tidak akan berani membuat sesuatu yang baru. Sedangkan untuk mencapai sesuatu yang baru, anda wajib buat benda baru.

 

# Tips Ketiga: Buat Benda Baru Dengan Konsisten.

Bila anda dah berjaya keluar dari zon selesa anda, pastikan anda buat sesuatu benda baru secara konsisten. Contoh  : sekiranya anda seorang introvert, tak konfiden nak berdepan dengan ‘crowd’, malu berdiri dihadapan dan bercakap, maka anda perlu beranikan diri berbuat demikian walaupun berlaku sedikit kesilapan. Kerana apa? kerana kesilapan adalah proses pembelajaran.

Jika anda berjaya 3 perubahan baru ini, mama yakin anda akan berjaya dalam bisnes online.  Jika anda dah bulat nekad untuk berbisnes online , sila hubungi mama di number di bawah. Mama akan bimbing  anda dengan ‘more tips’ untuk anda berjaya dalam bisnes anda.

Mamazai SID 1212672
No tel: 0192523868
Your trusted Shaklee Independent Distributor
Shaklee Business Leader,
Shaklee BTP Rawang

Sila follow mama di sini:

 

#blogmegashaklee
#shakleethrive2023
#shakleetriumph2023
#pengedarshakleebandartasikputeri

 

 

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *